Meer dan 30 jaar familiegeschiedenis - Van vader op zoon

De zaak werd gesticht in 1973 door Jos Verhoeven. Hij gaf zijn vakmanschap als het ware genetisch door aan zijn zoon Luc. Hij raakte als kind vertrouwd met de sfeer en het werk in het atelier. Als enige in België – en in de wereld! – haalde hij met brio het getuigschrift van biljartbouwer. Hij waakt over de onovertroffen kwaliteit van de biljarts die zij vervaardigen. Die heeft te maken met jarenlange ervaring en puur vakmanschap, maar ook met de bijzondere aandacht voor details: de bevestiging van het laken*, de originele, 5 cm dikke, Italiaanse leiplaten, de rubberen banden op alle biljartmodellen en de bevestiging ervan, één van de goed bewaarde geheimen van Verhoeven. (De kwaliteit van deze Kléber Klematch® P37-banden voor àlle biljarts, wordt gecontroleerd door Verhoeven.)

Het atelier straalt een aparte sfeer uit. Die van de specialisten, van de vaklui die met hart en ziel werken aan het beste dat ze in hun marktsegment te bieden hebben. De gestapelde materialen – planken in allerlei houtsoorten, metalen onderdelen, rubberen banden – wachten op vaardige handen en aangepast gereedschap. Je kunt er oorspronkelijke biljarts uit een ver verleden ontdekken. De voorname kwaliteit van die ‘antieke’ tafels is in de nieuwste creaties terug te vinden.

Hoogwaardige biljarttafels‘Precisie’ staat bij Biljarts Verhoeven voorop, als een motto én een missie. Alle onderdelen worden zorgvuldig afgewerkt en gemonteerd, tot in de kleinste bijzonderheden. Het verstek bestaat voor 70% uit handwerk. De keuze voor het laken van Iwan Simonis garandeert een beter rendement inzake perfecte afslag en snelheid. Alleen het beste hout komt in aanmerking en wordt gezaagd en bewerkt in eigen atelier. Originele Italiaanse leiplaten worden nauwkeurig afgevlakt en waterpas gebracht tot op 18/100 van een millimeter. Een beredeneerd aanbod komt tegemoet aan de wensen van alle biljartspelers, tot en met die van de wereldkampioenen.